Dit moet je weten als je een assurantieportefeuille te koop hebt

Reacties zijn gesloten

Heb jij opgetreden als tussenpersoon bij de totstandkoming van assurantie? Assurantie is in essentie een ander woord voor verzekering. De tussenpersoon zorgt ervoor dat er duidelijke regels komen tussen verzekeraar en verzekeringnemer en treed dus op als bemiddelaar. Heb jij een assurantieportefeuille te koop? Dan heb je iets waardevols in je bezit, maar ook de verkoop van assurantieportefeuilles is echt een vak apart. Dit is waarom je een partner voor de verkoop in wil schakelen.

assurantieportefeuille te koop

Beheer is iets anders dan verkoop

Als jij een portefeuille in je beheer hebt, betekent dat nog niet dat je de juiste kennis en ervaring hebt om deze succesvol te verkopen. Als je er wel wat hulp bij kunt gebruiken, dan zijn er kantoren waar je kunt aankloppen voor de verkoop. Zij kunnen je in contact brengen met de beste koper maar treden ook op als jouw bemiddelaar. Zo haal je er de meeste winst uit en kost het je de minste moeite.

De juiste kennis

Wanneer iemand je helpt bij de verkoop, dan wil je natuurlijk dat deze persoon ook de juiste kennis heeft. Je kunt altijd vragen naar de ervaring die zij al hebben, maar een goed teken is in elk geval als hij of zij al een aantal WFT-diploma’s heeft.