Een waterontharder aanschaffen

Reacties zijn gesloten

Steeds meer mensen kiezen voor een waterontharder. Het kan zijn dat je je afvraagt wat een waterontharder voor toegevoegde waarde heeft in jouw huishouden. Een waterontharder is bijvoorbeeld duurzaam en beter voor je huid. In dit artikel sommen we de beste voordelen voor je op.

Waarom zou je een waterontharder aanschaffen?

Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Huishoudelijke apparaten als een wasmachine en een vaatwasser verslijten vaak sneller dan gewenst door het gebruik van kalkhoudend water. Kalkaanslag zorgt ervoor dat deze apparaten minder werken en hun reinigende functie verliezen na een aantal jaar. Heb je een waterontharder? Dan heb je dit probleem niet en gaan huishoudelijke apparaten langer mee!

Lagere energiekosten

Naast dat een waterontharder je huishoudelijke apparaten langer mee laat gaan, zorgt het ook voor een lagere energierekening. Wat kalkhoudend water namelijk doet, is dat het voor kalkaanslag zorgt bij je warmte-elementen. Wanneer er een dikke kalklaag om de warmte-elementen komt te zitten, verbruik je meer energie om hitte op te wekken. Met een waterontharder heb je dit niet en verbruik je zo min mogelijk energie!

Geen last meer van chemische middelen

Normaliter verwijder je kalkaanslag met chemische middelen die niet goed zijn voor je longen/ogen/huid. Met een waterontharder heb je geen last meer van chemische middelen waardoor het dus indirect beter is voor je gezondheid!

Kalkvrij water is goed voor je huid

Mensen die een gevoelige huid hebben en last hebben van bijvoorbeeld acne hebben veel baat bij een waterontharder. Kalkvrij water is namelijk veel beter voor je huid, waardoor je minder last hebt van acne en in sommige gevallen het zelfs verdwijnt.

Geen wasverzachter meer nodig

Kalkvrij water wordt ook wel ‘zacht water’ genoemd. Het water bevat geen harde kalkdeeltjes meer waardoor je bijvoorbeeld geen wasverzachter meer nodig hebt. Nog meer kostenbesparing, jeej!

Geen kalkaanslag meer

De meest voorkomende en ook wel logische reden waarom mensen een waterontharder aanschaffen: geen kalkaanslag meer! Geen last meer van kalkaanslag in je gloednieuwe badkamer… je douchewand blijft doorzichtig en je kranen glanzend.

Minder schoonmaken

Geen kalkaanslag betekend ook minder schoonmaken. En dat wil toch iedereen? Meer tijd voor andere leuke dingen.

Hydrotense – specialist in waterontharders.
Ben je overtuigd van de kracht van een waterontharder? Wij ook. Je hebt verschillende aanbieders bij waterontharders. De een met goedkope waterontharders die maar een aantal jaar meegaan en de wat duurdere partijen die goede kwaliteit leveren. Maar er is ook een partij met een scherp tarief én kwalitatieve waterontharders: Hydrotense Europe. Deze partij verkoopt zijn waterontharders enkel online en heeft daardoor geen hoge kosten voor panden etc. Neem hier een kijkje op hun website!