Effectieve afvaltips voor een zichtbaar resultaat

2 min read

Je hebt het besluit genomen komaf te maken met die overtollige kilo’s en ben vastberaden door te zetten tot je je doel hebt bereikt. Aan motivatie alvast geen gebrek, maar hoe begin je daar nu aan? Verdiep jezelf in effectieve afvaltips.

Vooreerst is het van het grootste belang dat je voldoende eet, plan je maaltijden en tussendoortjes goed in. Door gebruik te maken van een schema maak je een vaste routine wat je zal helpen om vol te houden. Hiermee weet je immers wat je wanneer moet eten. Veel mensen maken de fout om zichzelf te gaan uithongeren en laat dat nou net het slechtste zijn wat je kan doen om tot resultaten te komen.

Voor een optimaal resultaat doe je er goed aan je nieuwe eetgewoontes te combineren met een dagelijkse hoeveelheid beweging. Dit zal je verbranding stimuleren waardoor je sneller zal afvallen.

Laat je omringen door professionals

Het pad van afvallen alleen bewandelen is zwaar. Je komt onderweg talrijke hindernissen en uitdagingen tegen die ervoor kunnen zorgen dat je de moed verliest of dat het de verkeerde kant uitgaat. Wil je dit vermijden? Schakel een coach in en laat je begeleiden in iedere stap. Door de kennis en ervaring weet je coach als geen ander wat werkt en wat niet en kan die bijsturen waar nodig zou blijken. Belangrijk hierbij is de morele steun die je zal krijgen, iemand die je feliciteert als het goed gaat en die je motiveert als het wat minder gaat. Afvallen hoef je niet alleen te doen.