Eindexamen

Reacties zijn gesloten

Dit jaar is het jaar dat ik eindexamen ga doen. Ik zit in 6 atheneum en sta er op het moment goed voor. Ik hoop in één keer te gaan slagen. De laatste paar weken zijn aangebroken en we hoeven steeds minder naar school te komen. Alles wat we nu op school doen is gericht op de examens die er aan komen. Thuis ben ik al begonnen met voorbereiden voor de examens. De boeken die ik moest lezen voor mijn eindexamen heb ik al uitgelezen. Dus daar hoef ik me gelukkig niet meer druk om te maken. Het gaat wel een spannende en zware periode worden. Ik doe namelijk in negen vakken eindexamen, dus ik heb ook soms twee examens op één dag. Gelukkig heb ik daarna een lange vakantie om uit te rusten.

Vriendinnen

Drie andere goede vriendinnen van mij doen ook eindexamen dit jaar. Ik heb ze leren kennen op school, we zaten bij elkaar in de brugklas. Toen zijn we vriendinnen geworden en zien elkaar na 6 jaar nog elke dag. We zijn heel hecht geworden in die 6 jaar. We hebben we onze ups en downs gehad, maar dat heeft natuurlijk elke vriendschap. Omdat we alle vier tegelijk eindexamen doen en daarna een lange vakantie hebben. Kwamen we op het idee om samen op vakantie te gaan na de eindexamens. Iedereen was gelijk reuze enthousiast. Toen zijn we begonnen met het vormgeven van deze vakantie. De belangrijkste vraag zou worden op wat voor vakantie we graag zouden willen gaan. Veel van onze klasgenootjes zouden op een vakantie gaan naar de zon naar een badplaats als Albufeira of Chersonissos. Wij zijn allemaal niet zo van het elke dag feesten. Dus wij wilde liever op een vakantie gaan waar we voor eeuwig herinneringen aan zouden houden. Waar we op avontuur gaan en nieuwe mensen ontmoeten en culturen leren kennen. Dit krijg je allemaal als je op rondreis gaat door een land. Na veel overleggen kwamen we op het idee om een rondreis in Vietnam te maken. We waren allemaal nog nooit in Azië geweest, daarom leek een rondreis Vietnam een leuke vakantie.

Eindexamenreis

De rondreis Vietnam was een groot succes. We zijn vier weken met z’n vieren op vakantie geweest. Dit was voor ons allemaal de eerste keer vliegen zonder onze ouders. Super spannend, maar gelukkig waren we met elkaar. In deze vier weken hebben we heel veel van Vietnam gezien. Hele gastvrije bewoners en wat een mooie natuur. We hebben veel gereisd met de bus om zoveel mogelijk te zien van de omgeving. Deze vakantie gaan we nooit vergeten en we zijn allemaal een ervaring rijker!