Engerlingen en Spint bestrijden; hoe doe je dat?

Reacties zijn gesloten

Vanaf de lente breng ik veel tijd door in mijn tuin en ik hou er van om lekker te tuinieren. Zo weet ik veel over de natuur en ik vertel mensen graag waar ik allemaal mee bezig ben. Vandaag wil ik het hebben over Engerlingen en hoe je deze kunt bestrijden. Ik ben een grote voorstander van biologische bestrijding en ook Spint bestrijden doe ik op een milieuvriendelijke manier. Ben je benieuwd naar hoe ik dat doe? Lees gauw verder en ontdek mijn handige en praktische tips!

Engerlingen bestrijd ik door middel van aaltjes

Engerlingen zijn larven van kevers die onder de grond leven en veel schade aan gewassen en struiken aanbrengen. Engerlingen richten deze schade aan omdat ze platen en wortels opeten en zich hiermee voeden. Je kunt dit merken door planten die ineens afsterven of wanneer jouw gazon uit het niks geel wordt. Engerlingen worden daarnaast weer opgegeten door grote dieren zoals vogels. Vogels brengen een hoop schade toe aan gewassen doordat ze in de grond gaan vroeten. Engerlingen bestrijd ik daarom altijd door Aaltjes uit te zetten. Aaltjes dringen de larven van Engerlingen binnen en bestrijden ze van binnenuit. Aaltjes bevinden zich altijd al in de bodem, maar dan in veel minder hoge dichtheid dan wanneer je ze handmatig uitzet. Door Aaltjes uit te zetten in een vroeg stadium van de Engerlingen larve is de kans hoger dat je Engerlingen effectief kunt bestrijden. De Aaltjes zijn verder niet schadelijk voor mens, dier en milieu en daarom het perfecte middel voor in de tuin! 

Spint bestrijden door middel van roofmijten

Spint is iets dat iedereen waarschijnlijk wel eens heeft gezien op planten in de tuin. Een spintmijt is geel/ bruin van kleur en herkenbaar aan een zwart stipje op het lichaam. Met het blote oog is het lastig om Spint op te merken, opvallender is namelijk het witte draad dat dit beestje om zich heen uitscheidt. Spint bestrijden is noodzakelijk omdat dit plaaginsect in alle stadia van zijn ontwikkeling schade aan planten toebrengt. In het ergste geval sterft een blad of zelfs de hele plant aan de effecten van Spint. 

Spint bestrijden doe je effectief door roofmijten uit te zetten. Roofmijten zijn namelijk natuurlijke vijanden en zullen zich tegoed doen met deze plaag. Roofmijten werken het best in een afgesloten ruimte zoals een kas, maar ook in de tuin werkt dit goed. Spint bestrijden door roofmijten uit te zetten is iets dat ik al jaren doe en met succes! Zo merk ik altijd in een vroeg stadium al op dat ik last heb van Spint. Daarom ben ik altijd op tijd wanneer ik een plaag zie en net als met Engerlingen weet ik hoe ik hiermee om dien te gaan. Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande tips en dat je zelf ook een zult proberen om met deze biologische bestrijdingsmiddelen aan de slag te gaan!