Glasvezel: de oplossing voor mijn probleem

Reacties zijn gesloten

Op de kunstacademie werken we, hoe gek dat ook klinkt, veel met computers. We beoordelen elkaar werken online en we uploaden en downloaden veel werken. Hartstikke leuk, ik heb al hele portfolio’s vol inspiratie en ook mijn eigen collectie begint flink te groeien. Maar toch heb ik weinig plezier in deze werkwijze want mijn internet loopt steeds vaker vast en het uploaden en downloaden wordt steeds moeilijker. Ik zit vaak minuten te wachten op een foto en dat kost me natuurlijk veel te veel tijd. Al langer overweeg ik om toch maar over te stappen op glasvezel. Ik krijg er steeds folders van in huis en het lijkt me beter dan het trage internet wat ik nu heb. Maar ik vind het ook een hele stap en ik ben bang voor alle werkzaamheden die het met zich meebrengt. Maar is mijn angst wel terecht? Of is glasvezel zo te installeren?

Glasvezel: wat is het?

In de folders van diverse aanbieders van glasvezel staat altijd dat het sneller is dan het reguliere internet. Maar hoe werkt dat dan? Glasvezel is, zoals de naam eigenlijk al zegt, een draad van glas. De draad is zeer sterk en het kan snel en over hele grote afstanden allerlei data versturen. Glasvezel zorgt ervoor dat er geen snelheidsverlies is. Het uploaden of downloaden gaat stukken sneller dan bij gewoon internet. Bovendien is een glasvezelnetwerk vaak veel stabieler en de data worden met minder mensen gedeeld. Dit zorgt er ook voor dat de snelheid erin blijft. Dat is natuurlijk allemaal prachtig, maar kan ik dan ook zomaar glasvezel krijgen? Dat hangt weer af van de gemeente waar je woont. Ik woon in een relatief nieuwe flat en daarin is bij de bouw al rekening gehouden met glasvezel. Ik heb dus al een aansluiting. Dat maakt alles een stuk makkelijker. Of jouw gemeente glasvezel ondersteunt kun je makkelijk online checken.

Helemaal aangesloten

Omdat ik dus al een aansluiting bleek te hebben, was het omzetten vrij snel gebeurd en inmiddels werk ik alweer een tijdje met glasvezel en het is geweldig. Alles gaat super snel, geen wachttijden meer voor het uploaden en ik heb nog helemaal geen last gehad van uitval. Omdat alles zo lekker gaat, ben ik ook meer gaan doen op internet zoals films kijken en spellen spelen. Maar het belangrijkste blijft voor mij mijn kunst en mijn foto’s die ik nu veel makkelijker online kan delen met mensen. Glasvezel bleek de oplossing voor mijn probleem.