Hoe verf je een binnendeur?

2 min read

Deuren vragen veel gebruik en misbruik, dus kies bij het schilderen een duurzame verfafwerking met een halfglanzende of glanzende glans. Halfglans of glans maakt het schoonmaken gemakkelijker en voorkomt regelmatig schoonmaken. U moet minimaal twee aflakken aanbrengen om een ​​uniform uiterlijk te krijgen. Als de huidige afwerking van de deur een glanzende verf is, gebruik dan een deglosser om de afwerking dof te maken.

Laat deuren aan hun scharnieren hangen terwijl je ze schildert, zodat je beide kanten tegelijk kunt schilderen. U kunt de meeste moderne slotsets in minder dan een minuut verwijderen (en ze in minder dan twee vervangen), dus verwijderen om te schilderen is gemakkelijker dan maskeren. Zorg ervoor dat je het een of het ander doet.

Een platte deur


Binnendeur verven doe je  met een borstel, pad of roller (met een 1/4 inch dutje of schuimrubberen hoes). Als u een roller gebruikt, borstel dan onmiddellijk met een brede borstel of pad om de roller-stippel glad te maken. De textuur die rollers geven, werkt goed voor muren en plafonds, maar is niet aantrekkelijk voor deuren of houten sierlijsten.

Deuren met een luan mahonie fineer hebben een ruwere textuur dan die met een berken fineer. Hoewel je een mahonie deur nooit zo glad krijgt als een berken deur, helpt het schuren tussen de lagen, vooral als je een nieuwe deur aan het primen en schilderen bent. Na het schilderen van de deur zelf, schildert u de deurpost en de behuizing, beginnend bij de deurstop en werkend

Verhoogde paneeldeuren


Verf een deur met verhoogd paneel met een borstel en schilder met de natuurlijke nerf van het hout. Het schilderen rond de panelen is tijdrovend, waardoor het lastig is om de rand nat te houden.