Informatie over de Parmezaanse kaas

2 min read

Ben jij dol op Parmezaanse kaas en wil je deze kaas online bestellen? Dat is goed mogelijk, want tegenwoordig gaan er steeds meer winkels over naar een online webshop. Overigens zijn de prijzen vaak wat goedkoper in de online omgeving dan in de fysieke winkels, bovendien hoef jij nooit meer naar een boerderij om verse kaas te kopen. Dit wordt al gedaan door de webshops zelf. Wel is het belangrijk om rekening te houden dat er een aantal webshops zijn die geen verse producten bevatten. Met vers wordt er bedoeld dat de kaas binnen een week van de boerderij is opgehaald.

Oorsprong

De Parmezaanse kaas komt van oorsprong uit het Italiaanse stad Parma. De naam is ook logischerwijs afgeleid uit de stad. Door deze kaas online te kopen draag je een steentje bij aan de Italiaanse kaasboeren in Parma. Deze boeren hebben het namelijk best zwaar sinds de aardbeving die er voorheen is geweest. Hierdoor hebben ze veel schade opgelopen. Via deze wegen kan je deze boeren dus steunen. Deze kaas wordt al generaties lang bereid door boeren, waardoor het op een ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Het wordt sinds de dertiende eeuw op dezelfde manier bereid. Hiervoor worden er alleen koeien die zich bevinden in dezelfde regio gebruikt. Zo is het ook verboden om stremsels en andere toevoegingen in de kaas te verwerken. Deze kaas is overigens erg lang houdbaar en staat als een van de bekendste kazen uit Italië!

Bereidingswijze

Parmezaanse kaas wordt op een ambachtelijke wijze bereid. Het komt uit versgeperste koeienmelk die vervolgens na het bereiden van de wrongel, de kaas twintig dagen in verzadigd pekelwater wordt gelegd. Vervolgens vindt de rijpingstijd van twaalf, vierentwintig of tweeëndertig plaats. Ze worden gerijpt in speciale drooghuizen. Deze huizen liggen vol met deze kaassoorten. De kazen worden hier regelmatig gedraaid en geborsteld tot de kaas hard wordt en makkelijk kan breken.

Maaltijden

Zoek je maaltijden die samengaan met Parmezaanse kaas? Dat zijn er namelijk best veel. In dit artikel komen de lekkerste maaltijden naar voren, waarbij je de kaas online eenvoudig kunt bestellen. Je kunt deze kaas gebruiken om je ovenschotel te gratineren, raspen over de pasta of in dunne plakjes snijden voor in de salade. Verder kan het gebruikt worden om kaaskoekjes te bakken door er een saus van te maken. Natuurlijk is het ook te gebruiken naast de borrel als blokken kaas. Een aanrader is om op een spaghetti aglio olio met basilicum wat stukjes van deze kaassoort toe te voegen. Dit voegt een heerlijke smaaksensatie toe, die veel mensen lekker vinden.