Leuke cadeau ideeën voor Kerst

2 min read

Voor de man

Mannen houden van nuttige dingen. Zodoende kom ik voor mannen vaak op kleding uit. Zo is een mooi overhemd, een leren riem of een net paar schoenen een mooi cadeau. Echter moet je dan wet weten welke maten die persoon heeft. Weet je dit niet? Dan kan je bijvoorbeeld voor een portemonnee of een parfum gaan. Ook een leren agenda of notitieboekje is een nuttige aanwinst. Een fijne mooi ogende pen is daarbij een goede aanvulling. Ook vinden mannen het vaak leuk om een activiteit te ontvangen, zoals een weekendje weg of een voucher om te paintballen.

Voor de vrouw

Voor vrouwen zijn er een aantal standaard cadeaus die altijd wel goed zijn. Dit is onder andere parfum, make-up, een sieraad of een tegoedbon. Wil je een persoonlijker cadeau aan een vrouw geven, probeer dan te bedenken wat die persoon graag doet in haar vrije tijd. Vindt zij het bijvoorbeeld heel leuk om te koken, geef dan een leuk kookboek of een verzameling van kruiden. Kijkt ze veel films en gaat ze graag naar de nieuwste films in de bios? Geef dan een bioscoopbon. Wil je geen standaard cadeau geven, maar ken je iemand niet goed genoeg? Kies er dan bijvoorbeeld voor om een doosje bonbons en een lekkere fles wijn te geven. Ik ken immers maar weinig vrouwen die niet van lekkere chocolade houden.

Voor kinderen

Cadeaus voor kinderen zijn vaak makkelijker te vinden dan voor de volwassenen. Kinderen zijn namelijk met alles wel blij. De ouders zijn meestal minder blij met de hele hoop aan speelgoed waar hun kinderen nooit meer naar uit kijken, zodoende is het handig om cadeaus te bedenken waar kinderen niet snel op zijn uitgekeken. Een voorbeeld van een dergelijk cadeau is lego. Dit is niet iets wat een keer gebruikt kan worden, maar hier kan een kind elke keer weer mee aan de slag.

Een ander leuk cadeau zijn de figuurtjes van Schleich, bijvoorbeeld Schleich farm world. Wat ik zo leuk vind aan deze diertjes is dat ze realistisch gevormd zijn, de hebben goede proporties en de grootte klopt ook. Dit zorgt ervoor dat kinderen ook een goed beeld krijgen van de dieren en er echt iets van leren. Daarnaast is dit een cadeau waar zowel jongens als meisjes mee kunnen spelen. Als je dus een cadeau wilt geven aan een gezin met zowel een meisje als een jongen, dan is dit cadeau een goede optie.