Manieren van spiegels gebruiken

2 min read

Misschien denk je er niet zo over na, maar spiegels zijn erg handig voor verschillende doeleinden. Wellicht erg zelfsprekend maar misschien ook niet, hieronder bespreken wij verschillende opties.

Outfits

Hetgene waar spiegels waarschijnlijk het meest voor worden gebruikt, is het checken van je outfit. Daarom kun je ze ook bijna overal vinden: in de slaapkamer, woonkamer, kledingwinkels, schoenenwinkels, etc. Wanneer het over kleding gaat, kun je gegarandeerd een spiegel in de buurt vinden! Op deze manier kun je jouw outfit in een staande passpiegel checken en weet je zeker dat je er goed uitziet!

Beauty

Nog een ander voorbeeld waarbij spiegels vaak worden gebruikt, is beauty. Zo kun je in de ochtend goed zien hoe je je gezicht wast, tanden poetst, haren doet, puistjes uitknijpt en nog veel meer. En nog niet te beginnen over de vele spiegels die worden gebruikt door dames die hun make-up doen. Of denk bijvoorbeeld aan de tandarts die een klein spiegeltje gebruikt om ervoor te zorgen dat jouw gebit er perfect uitziet. Multifunctioneel dus!

Speech

Heb je ooit de Sims gespeeld? Als je het je nog een beetje kunt herinneren, kon je jouw Sims zijn of haar speech laten trainen in de spiegel voor extra charisma. Klinkt misschien een beetje ver gezocht, maar dit is een erkende oefening om inderdaad jouw speech te trainen. Doordat je jezelf ziet praten in de spiegel, zie je hoe jij jezelf voortbrengt tegenover andere mensen. Op deze manier kun je kleine aanpassingen maken, mocht dit nodig zijn.

Training

Last but not least, spiegels gebruiken voor het trainen is erg makkelijk. Zo worden in dansscholen bijvoorbeeld spiegels gebruikt om te zien of iedereen synchroon danst en of alles gaat zoals het hoort. En ook in de gym zal het je opgevallen zijn hoeveel spiegels aanwezig zijn. Op deze manier kun je goed zien of jij de oefeningen goed uitvoert!