Opleiding binnendienst

1 min read

In 40 lessen leer jij alles over verkooptechnieken en gesprekken tijdens de opleiding binnendienst. De opleiding binnendienst van Fabius leert je niet alleen commerciële verkooptechnieken en gesprekstechnieken, maar besteedt ook aandacht aan logistiek en kwaliteit. De focus is het verkoopgesprek, maar er is ook aandacht voor verkoopinformatiesystemen, het verzamelen van informatie van de klant en de markt, en het ondersteunen van acties in verkoop en marketing. Alle nodige commerciële onderdelen komen dus aan bod bij de opleiding binnendienst. De opleiding binnendienst duurt 40 weken, omdat je per week maar één les hebt.

Lesdagen en tijden

Die lessen duren drie uur. Je kunt bij ruim 50 locaties de opleiding binnendienst volgen. Gedurende 40 weken word je iedere week verwacht in de klas. Dat kan op de ochtend zijn of in de avond. Welke dag in de week dat is, verschilt per locatie. Soms is de avondklas op een andere dag dan de ochtendklas op dezelfde locatie. De ochtendlessen duren van 9 tot 12 uur en de avondlessen van 19 tot 22 uur. Buiten de lessen om moet je voor de opleiding binnendienst ook huiswerk maken.

De opleiding

Van de 40 weken, bestaan de eerste 30 weken uit een opleiding administratief medewerker. De opleiding binnendienst is daarna een soort specialisatie die nog 10 weken duurt. Aan het eind van die 40 weken heb je dus ook twee diploma’s op zak. Je moet dan wel je examens naar voldoening afronden. Je kunt de kosten voor de opleiding binnendienst in termijnen betalen.