tips voor de aanschaf van opgezette vogels

2 min read
opgezette vogels kopen

Er zijn veel mensen die er wel interesse in hebben om opgezette vogels in huis te halen. Van alle dieren die kunnen worden opgezet (en dat zijn ze bijna allemaal), behoren vogels toch wel tot de favoriet. Taxidermisten slagen er keer op keer in om vogels op een prachtige manier weer te geven zodat het lijkt alsof de dieren nog gewoon leven. Het is dan ook een echte trofee om een overleden vogel, nadat het is opgezet, in huis te hebben. Het is makkelijk te plaatsen in een kast of aan de wand te hangen. Maar waar dien je rekening mee te houden wanneer je besluit dat het ook voor jou tijd is om een opgezette vogel in huis te halen?

Waar dien je rekening mee te houden?

Allereerst is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt. Een opgezette vogel is iets wat een speciaal plekje moet krijgen en niet zomaar moet worden weggemoffeld ergens in een stoffige hoek. Zorg dan ook voor dit speciale plekje zodat je er altijd goed naar kan kijken en het ook af kunt stoffen. Doordat de vogel nog wel gewoon zijn eigen verendek heeft, kan hier natuurlijk veel stof op vallen. Daarom is het ook belangrijk om te weten hoe je het goed af kan stoffen en hoe je het kan verzorgen zodat het lang mooi blijft. Dan is het ook belangrijk dat je er rekening mee houd dat je de juiste uitleg geeft aan (kleine) kinderen wanneer je deze ook in huis hebt lopen en die vragen zouden kunnen stellen over de opgezette dieren. Vertel ze in ieder geval dat de dieren niet gedood zijn om ze op te zetten, maar dat ze vanzelf dood zijn gegaan en nu niets meer voelen. Het kan ook zijn dat ze de dieren voor nep aanzien en dan is een uitleg misschien nog niet direct op zijn plaats.

opgezette vogels kopen

Een erkende taxidermist

Opgezette dieren zijn bij verschillende winkels te verkrijgen. Het is wel aan te raden dat je goed kijkt naar de kwaliteit. Het is natuurlijk niet zomaar een koopje dat je doet. Kijk goed naar de kwaliteit van de taxidermist en naar waar je het koopt zodat je er zeker van kunt zijn dat je waar krijgt voor je geld. Opgezette vogels kopen doe je bijvoorbeeld ook bij een erkende winkel. Voor je het weet is er alleen met opgezette vogels kopen geadverteerd, maar heb je uiteindelijk een nep exemplaar in handen.