Verschillende soorten 3d geprinte kunst

Reacties zijn gesloten

Tegenwoordig gebruiken verschillende kunstenaars 3d printers om zichzelf te uiten. Velen hebben baanbrekende projecten gevormd. Zo wordt het gebruikt om oude kunst te herstellen, maar ook om oude theorieën te ontkrachten en zelfs nieuwe kunst te produceren zoals 3d metalen schilderijen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze mooie projecten.

3D-geprinte zandstenen bollen

Dario Santacroce is een kunstenaar die zichzelf richt op bolvormige kunstobjecten met een gladde afwerking. Zijn idee komt van de vormentheorie van plato die beweerd dat de perfecte vorm alleen in de geest kan worden gevormd. Met 3d geprinte technologie wilde hij de theorie verslaan en de meest perfecte bol creëren, daarvoor koos hij zandsteen als materiaal, met een uitstekend resultaat als gevolg

3d printen in de stipboekenindustrie

Misschien wist je het al, maar strips zijn ook een vorm van kunst. Sommige strips worden zelfs omgezet in grote film die over de hele wereld worden vertoond. Een kunstenaar die zich bezig houdt met strips is David Wenzel. Hij werkt bijvoorbeeld voor het grote Marvel en DC-strips. Hij gebruikt 3d printers om zijn personages om te zetten in levensechte stripfiguren die hij laat zien op verschillende stripconcerten. Ook deze kunstenaar maakt gebruik van Zandsteen.

 3d geprinte replica van Palmyra Arch

3D printers worden tegenwoordig ook ingezet om oude kunst te restorneren. Zo maakte ISIS in 2015 de bekende palmyra boog kapot. Dit kunstwerk kwam uit de 3e eeuw en stond op de werelderfgoedlijst. Door middel van een 3d printer heeft het bedrijf CONCR3DE de boog opnieuw uitgeprint en gedeeltelijk hersteld. Het team heeft er ook voor gezorgd dat het bestand beschikbaar werd voor het grote publiek, waardoor iedereen zijn eigen replica kon printen. Dit is volgens hen gebeurd om kunst voor iedereen beschikbaar te maken.

Zoals in de inleiding besproken worden 3d printers ook gemaakt om nieuwe kunst te produceren van bijvoorbeeld Aluart. Deze kunst is zeer gewild in moderne huizen om zijn moderne uitstraling, maar ook omdat het betaalbaar is. Kijk gerust is rond op de website van betaalbare kunst!