Waarom een Pennisetum alopecuroides hameln kopen?

Reacties zijn gesloten

Een Pennisetum alopecuroides hameln kopen, daar zijn verschillende redenen voor. De plant wint momenteel snel aan populariteit en is nu dan ook veel te vinden in boeketten en tuinen. Zelfs in interieurs is de plant veel terug te vinden. Hij is zeer geschikt om te drogen, en kan op die manier verwerkt worden in droogboeketten, fotolijstjes of onder een stolp.

Het groene Paradijs

Historie

Vroeger werd de plant vooral praktisch gebruikt. Veel huishoudens hadden olielampen en de smalle hals van deze lampen was erg moeilijk af te stoffen. Als ze de lamp toch wilden afstoffen, plukten ze een blad van de Pennisetum alopecuroides hameln, en ragden die door de smalle hals. De Nederlandse naam van deze plant is dan ook: Lampenpoetsgras.

Bloeitijd

De Pennisetum alopecuroides hameln staat van september tot oktober in bloei. De plant redelijk laag, ze wordt ruim een halve meter hoog. Je hebt dus geen last van wildgroei. Elk voorjaar de plant snoeien is voldoende. Omdat de plant niet zo hoog wordt, is de plant ook zeer geschikt als je een kleine tuin hebt en deze wilt opvrolijken met een chique plantensoort.