Wat doet de kleur grijs in je interieur?

2 min read

In het interieur kunnen we spelen en variëren met ontzettend veel kleuren. De één houd het liever zo simpel mogelijk en de ander kiest het liefst alle kleuren van de regenboog. Elke kleur doet weer iets anders voor het interieur en geeft een ruimte een andere uitstraling. Een kleur die toch wel het meest wordt gekozen is de kleur grijs. Maar wat doet grijs nu eigenlijk voor je interieur en hoe zet je deze kleur in? Je leest het hier!

Basiskleur

Grijs wordt in principe gezien als basiskleur. Het is een kleur die je ideaal kunt combineren met elke andere kleur. We kunnen niet meer om de kleur grijs heen, in zo goed als elk interieur zie je grijs dan ook terugkomen. Weliswaar in verschillende tinten. Zo heb je donkergrijs, lichtgrijs, antraciet, muisgrijs en grijsnuances. Ook truffelgrijs, zeegrijs en olifantengrijs zijn tegenwoordig échte begrippen. Deze kleuren worden vooral veel verwerkt als basiskleuren op bijvoorbeeld muren, vloeren maar ook in meubels.

Grijze accenten

Naast dat de kleur grijs ideaal dient als basiskleur, kun je ook grijze accenten toevoegen in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan grijze fotolijstjes, kussens of titanium lampen. Dit laat een ruimte rust uitstralen en creëert tegelijkertijd een huiselijke en gezellige sfeer. Let er wel op dat je niet alles in huis grijs maakt. Zo wordt de kamer erg somber en sfeerloos. Combineer daarom verschillende tinten grijs met andere accentkleuren. Tevens zijn er ook zowel koele als warme grijstinten, waardoor je een ruimte al snel minder koud kan doen laten lijken. Om een ruimte nog beter te accentueren kun je de kleur grijs ook goed combineren met materialen als hout, staal, steen, beton en metaal. Dit is natuurlijk afhankelijk van je interieurstijl, maar zo krijg je wel een vlotte uitstraling in huis.