Wat kun je allemaal creëren met giethars?

2 min read

Tegenwoordig zie je het erg veel voorbij komen en zijn er vele unieke creaties van te vinden, giethars! Epoxy giethars is voor vele toepassingen te gebruiken, die ieder beschikken over een decoratief doeleind. Zo zijn er ook verschillende soorten gietharsen te gebruiken voor verschillende klussen. Epoxy giethars wordt bijvoorbeeld gebruikt om een object in te gieten, om een tafel een unieke tint te geven, om sieraden te maken en is epoxy giethars voor nog veel meer doeleinden te gebruiken. In dit blog zullen we gaan kijken naar wat giethars nu eigenlijk is, hoe je het gebruikt en welke unieke creaties je er mee kunt maken, zoals resin art!

Wat is epoxy giethars?

Epoxy is een giethars die veelal gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Voor grote gietingen gebruik je twee verschillende componenten, hars en harder. Deze twee componenten meng je met een unieke verhouding, namelijk 100:40. De heldere giethars is extreem helder en kun je er wel tot 7 cm per laag mee gieten. De verwerkingstijd van de giethars is zo’n 5 tot 6 uur en na 24 uur zal het giethars stofdroog zijn.

Bij de reguliere giethars, die ook uit twee componenten bestaat, is de mengverhouding 1:1. De giethars is te gebruiken voor tafelbladen of het afgieten van foto’s op dibond of canvas. Wanneer je een uniek effect wilt creëren met giethars, kun je ervoor kiezen om kleurpigmenten toe te voegen voor spectaculaire effecten. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de toevoeging van metallic of glitter pigmenten, die voor een unieke uitstraling zorgen wanneer je de giethars in lagen wilt gieten!

Unieke creaties met resin art!

Iets wat we de laatste tijd erg veel voorbij zien komen, zijn kunstwerken gemaakt van resin art. Met resin art giet je giethars met verschillende kleurpigmenten op een object. Wanneer je dit door middel van een bepaalde handeling naar jouw wens (afdruipen naar beneden, cirkel draaien etc.) mengt met elkaar, zul je een uniek effect creëren. Bij verschillende sieraden wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van resin art, maar kun je ook verschillende bordjes o.i.d. gebruiken om je unieke creatie te maken!

Ga zelf aan de slag met resin art!

Wanneer je ook zelf wilt beschikken over een creatie van resin art, kunnen we je eigenlijk alleen maar aanmoedigen om zelf gewoon aan de slag te gaan. Er zijn tegenwoordig vele pakketten te vinden, waarmee je direct kunt beginnen aan je rsin art lus. De pakketten bestaan uit de twee componenten giethars, glitter pigmenten en metallic pigmenten. In de handleiding staat hoe je het beste deze verdeling kan maken en de giethars met pigmenten kunt aanbrengen, waarna je een uniek effect zal creëren met resin art. 

Bovendien zijn er vele tutorials en inspiratie foto's en video’s te vinden op online platformen als instagram, Pinterest en meer. Laat vooral je fantasie spreken en creëer voor jezelf een unieke creatie, zodat hij beschikt over je eigen kunt gemaakt van resin art!