Wat moet ik doen met mijn tuinafval?

Soms is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en de tuin weer een nieuwe inrichting te geven. Je kan je terras verplaatsen, nieuwe planten plaatsen, een boom plaatsen of misschien wel een tuinhuisje maken. Wat je ook gaat maken, helaas zul je jouw tuin moeten verbouwen. Een verbouwing levert echter een hoop problemen met zich mee waarvan er een afval is. Om je afval op te ruimen is het, zeker bij een grotere verbouwing, verstandig om een container te huren, zodat je al je afval weer netjes op kan ruimen en het geen overlast kan veroorzaken. Maar wat voor container moet je eigenlijk huren? Hieronder worden 2 containers besproken die handig voor je kunnen zijn als je jouw tuin gaat verbouwen. 

Hout container

De eerste van de containers is een hout container. Een hout container is handig om te huren doordat een verbouwing in een tuin je veel houtafval kan opleveren. Zo zou je een boom kunnen weghalen, takken snoeien, of je tuinhuisje laten weghalen. Maar aan een hout container zitten wel een aantal regels verbonden. Zo mag je er geen verbrand of verrot hout in doen, geen hout waarbij andere producten van niet hout zitten ge├»ntegreerd en mag je geen dingen als papier en plastic erin doen.  Wat je er wel in mag doen is hardboard hout, geschilderd hout, hout waar spijkers in verwerkt zitten, houten meubels en sloophout. Ga dus van te voren eerst goed na wat voor soort hout je als afval gaat krijgen, voordat je een hout container besteld.

Groenafval container

Ook een groenafval container kan erg nuttig zijn indien je de tuin wilt verbouwen. Doordat je veel planten, struiken etc moet weghalen kan dit ontzettend veel afval opleveren. Echter zijn er ook bij een groenafval container bepaalde soorten afval die er wel en niet in mogen. Wat er bijvoorbeeld niet in mag is compost, steen, grond en chemische producten. Wat er wel in mag is snoeiafval, struiken zonder kluit en tot 20% gras. 

Mocht je nou een container nodig hebben, kijk dan eens bij goedkopecontainer.nl