Welk speelgoed koop je voor een kind van twee?

Reacties zijn gesloten

Ga jij op visite bij vrienden of familie die een kindje van twee jaar hebben? Grote kans dat je even een kleinigheidje mee wilt nemen. Maar wat is het beste? Wat vinden ze leuk? Je wilt natuurlijk wel iets kopen waar ze nu al mee kunnen spelen en niet nog te klein of juist al te groot voor zijn. In deze blog geven wij jou wat cadeautips!

Tweejarigen zitten vol met energie, ze stuiteren vrolijk het huis rond. Rennen en klimmen iedere dag lijkt het ze iets makkelijker af te gaan. Dit is de fase waarin het fijne motoriek zich het snelst ontwikkelt. Speelgoed at goed bij deze leercurve aansluit: 

Leesboekjes
Leesboekjes zijn tijdloos en zijn top om te geven aan peuters. Samen de plaatjes bekijken en een verhaaltje lezen, blijft altijd een goed idee. Naast dat dit een fijn moment samen is, is het ook nog heel goed voor de ontwikkeling. Voorlezen stimuleert namelijk de verbeelding en het inlevingsvermogen. Ook is het goed voor de woordenschat. Genoeg voordelen dus. Maar welk boek kies je dan? Onze favorieten zijn: rupsje nooit genoeg, nijntje en de mooiste vis van de zee,.

Het stimuleert de fantasie en verbreed de woordenschat van het kind.  Er zitten dus genoeg 

Bouwspeelgoed
Samen lekker bouwen. Dat is gegarandeerd een goed idee! Met houten speelgoed kunnen peuters veilig en met veel plezier bouwen. Een peuter kan zich al snel lange tijd alleen vermaken zonder hulp nodig te hebben. Door de grootste bouwwerken te maken stimuleer je de fantasie. 

Selective Focus Photography of Toddler in Front of Glass

Boerderij speelgoed

Deze ken je vast wel: Boerderij speelgoed. Vooral voor kinderen die gek zijn op dieren, is dit een topcadeau. Het kindje leert hierdoor hoe het er aan toegaat op de boerderij en leert zo spelenderwijs een hoop. Daarnaast zijn de tractors een lieveling voor vele jongens. 

Puzzels

Ook puzzels kennen geen tijd en blijven nog altijd een succes bij kinderen. Het is leuk om lekker samen te puzzelen en uit te vinden waar nou net dat stukje past. Het is ook een echte mentale uitdaging waarbij de hersenen druk bezig zijn om het raadsel op te lossen. Je hebt keuze uit vloerpuzzels, legpuzzels en zelfs lagen puzzels. Je vergroot hiermee het ruimtelijk inzicht van het kind. Wat weer heel goed uitkomt omdat dit de basis is voor rekenen en schrijven.