Werkloosheid door Corona

2 min read

Een logisch gevolg van wat de Corona ons gebracht heeft is dat er veel meer mensen in Nederland werkloos zijn geworden. Waar veel mensen in het land heel erg bang voor waren is dan ook waarheid geworden. Het ergste ervan is eigenlijk dat de grootste klap nog verwacht wordt door de experts van dit land. Veel economen gaan ervan uit dat de aankomende maanden en zelfs volgend jaar pas zorgt voor de grootste golf van ontslagen die gaan volgen. Waarom denken deze experts dat en waar is dat dan precies allemaal op gebaseerd?

De verwachte ontslaggolf 


Zoals gezegd denken experts dat de grootste ontslaggolf dus nog moet komen. Dit komt voort uit het feit dat de grootste bedrijven van het land met de meeste werknemers het nu nog even volhouden met alle steun die ze vanuit de overheid hebben gekregen. De eerste maanden zijn ze met de steun nog goed doorgekomen en daardoor kunnen ze personeel nog gewoon blijven betalen en hoeven ze niet personeel te ontslaan. De steun kan echter niet maandenlang volhouden natuurlijk en dus wordt de klap nog verwacht.

In zee mee een uitzendbureau


We zien de aanvragen voor uitzendbureaus de afgelopen weken dan ook flink toenemen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar werk en dit komt ten goede aan het werk dat uitzendbureaus moeten doen. Zij gaan op zoek naar een vaste job voor de mensen die bij hun komen. Zo zijn er bijvoorbeeld in de logistiek veel banen verloren gegaan. Veel mensen zoeken de laatste tijd op ‘Logistiek vacatures Rotterdam’ om toch nog iets te kunnen vinden waar ze aan de slag kunnen. Echter is het aanbod zeer karig. Zoek zelf maar eens hierop en je zult niet heel veel tegenkomen waar ze nog plek hebben om mensen aan te nemen.